ГоловнаКультура

Оперного співака Пласідо Домінго звинуватили в харасменті

Цю інформацію підтвердили жінки, які працювали з тенором ще у 80-х.

Оперного співака Пласідо Домінго звинуватили в харасменті
Фото: Placido Domingo\FB

Відомого іспанського оперного співака Пласідо Домінго звинуватили в сексуальних домаганнях. Про це повідомляє Associated Press.

Вісім співачок і одна танцівниця заявили, що ще із кінця 1980-х зазнавали харасменту з боку співака. Деякі жінки стверджують, що їм не вдалося побудувати музичну кар'єру через те, що свого часу вони відкинули домагання Домінго.

Декотрі повідомили, що він змушував їх цілуватися, "завжди якось зачіпав", тримав за руку і клав свою руку на коліно під час бізнес-ланчу, одна з жінок сказала, що якось заліз їй під спідницю і т.д.

Постраждалі від домагань співака й інші представники індустрії стверджують, що Домінго має іншу сторону, яка довго залишалася секретом у світі опери. Вони підтвердили, що ставали свідками недоречної, сексуально забарвленої поведінки іспанського тенора, який безкарно переслідував молодих жінок.

Оскільки більшість постраждалих воліли не розкривати імені, співак спростував звинувачення на його адресу і заявив, що це "неназвані особи" і їх твердження можуть бути неточними.

"Боляче чути, що я міг засмутити когось, змусити відчувати дискомфорт, незважаючи на те, як давно це було, а також якими благими були мої наміри", - заявив він, зазначивши, що мав будь-які відносини тільки за обопільною згодою.

Незважаючи на це, Домінго визнав, що стандарти 80-х дуже відрізняються від теперішніх. «Я щасливий мати більш ніж 50-річну кар'єру в опері і буду дотримуватися найвищих стандартів», - додав він.

Нагадаємо, у США прокуратура зняла звинувачення з актора Кевіна Спейсі, якому інкримінували сексуальні домагання до 18-річного сина телеведучої Хезер Анру.

Незважаючи на те, що Спейсі звинувачували в сексуальних домаганнях у декількох країнах і на хвилі руху #MeTo ці звинувачення набули широкого розголосу, згубно вплинувши на його кар'єру, жодне з них, крім справи сина телеведучої Хезер Анру, поки що не дійшло до суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram