ГоловнаКультура

Держкіно оголосило прийом заявок на другу премію кінокритиків "Кіноколо"

Першим лауреатом премії минулого року став "Донбас" Сергія Лозниці.

Держкіно оголосило прийом заявок на другу премію кінокритиків "Кіноколо"
Статуэтки премии "Киноколо"
Фото: Артхаус Трафик

З 9 серпня розпочався прийом фільмів на Другу національну премію кінокритиків "Кіноколо". Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

Для представлення фільму необхідно заповнити заявку, дедлайн подачі заявок - 22 серпня. Номінантів на премію оголосять у другій половині вересня, а лауреатів - на відкритті "Київського тижня критики" 24 жовтня.

Премія "Кіноколо" присуджується за кращий фільм у номінаціях: повнометражний ігровий фільм, короткометражний ігровий фільм, документальний фільм, відкриття року, кращий режисер, кращі актриса і актор. Вперше відбудеться нагородження в номінації "кращий анімаційний фільм".

Кінострічка може бути висунута на нагородження премією, якщо була вперше показана в Україні з 1 жовтня 2018 року по 30 вересня 2019 року включно, була в прокаті не менш ніж тиждень чи була показана вперше на українському кінофестивалі; була створена повністю або частково на території України, повністю або у спільному виробництві з суб'єктами кінематографії з України.

У 2018 році премія була вручена вперше в рамках "Київського тижня критики". Кращим повнометражним ігровим фільмом було визнано "Донбас" Сергія Лозниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram