ГоловнаКультура

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом знищення виставки портретів Шевченка

Заява в поліцію від художника надійшла тільки 25 лютого.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом знищення виставки портретів Шевченка
Фото: 112

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом знищення націоналістом Юрієм Павленком ("Хорт") виставки стилізованих портретів поета Тараса Шевченка на станції метро "Тараса Шевченка" в Києві. Про це повідомив начальник управління поліції на Київському метрополітені Михайло Ніконов.

Ніконов зазначив, що 17 лютого, коли були знищені картини, в поліцію ніхто не звертався з проханням відкрити кримінальне провадження. 25 лютого до правоохоронців звернувся потерпілий художник Олександр Грєхов.

"Його заява надійшла до нас тільки вчора. Згідно з його заявою ми внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 194 (свідоме знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу, на цей час досудове слідство триває", - повідомив Ніконов.

Ніконов зазначив, що на цей момент ще рано говорити про підозру кому-небудь, оскільки поліції необхідно встановити матеріальну цінність знищених творів мистецтва, встановити мотив особи, яка вчинила правопорушення. Поліція має намір звернутися до керівництва Київського метрополітену з проханням повідомити, де зараз перебувають картини Грєхова.

Нагадаємо, 17 лютого Юрій Павленко ("Хорт") оприлюднив у Фейсбуці відеозапис знищення виставки стилізованих портретів Шевченка на станції метро в Києві. Він назвав мотивом своїх дій те, що картини, на його думку, висміюють і паплюжать образ українського поета Тараса Шевченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram