Чиновники повинні працювати постійно, а не тільки після обвалів і пожеж

Останнім часом ми стаємо свідками того, що для того, щоб змусити столичних чиновників працювати і забезпечувати комфортний рівень життя містянам, має відбутися певний інцидент аварійно-смертельного характеру. Такий собі примусовий спосіб звернути увагу влади на існуючі проблеми в місті. Хоча це є не цивілізованим і, взагалі, суперечить здоровому глузду.

Фото: Сергей Нужненко

В мене буденна робота київських чиновників викликає певні побоювання та асоціації. І тут як не згадати студентів, на яких на мій погляд рівняється столична влада.

За прикладом молоді, яка «від сесії до сесії живуть студенти весело» команда міського голови також працює в режимі …«від обвалу до пожежі». Тобто, після обвалу мосту на Шулявці міські чиновники прийняли рішення перевірити стан всіх київських мостів. Після трьох випадків ботулізму у Києві столична влада вирішила навести лад в торгівлі. Внаслідок масштабної пожежі на Хрещатику в мерії вирішили нарешті зробити експертизу історичної частини міста - усі історичні будинки перевірити на дотримання пожежної безпеки.

Це не тільки небезпечно для міста та його мешканців, але й характеризує професійний рівень очільників міста у забезпеченні його повноцінного розвитку й перспектив. Ситуація лише поглиблюватиметься у зв’язку з розважально-піарною роботою команди Кличка та незацікавленністю в проведенні поступових і глобальних реформ.

Також має місце слабкий механізм відповідальності серед чиновників та поведінковий стереотип вирішення проблем «за мірою їх накопичення». Хоча насправді чиновники, роботу яких оплачують кияни-платники податків, повинні працювати постійно, а не тільки після обвалів, зсувів, проривів і пожеж.

Олександр Федоренко Олександр Федоренко , Громадський та політичний діяч
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram