ГоловнаБлогиБлог Тараса Токаря

Відкритий лист голові Полтавської обласної державної адміністрації Олександру Удовіченку

Міру покарання за скоєні злочини визначає суд.

По кримінальній справі за обвинуваченням Токаря В.І. за ч. 2 ст. 210, ч. 1 ст. 365, ч. 2 ст. 366 КК України суд виніс вирок, що звільняє підсудного від покарання (вирок Октябрського районного суду м. Полтави від 07 березня 2012 року).

Фото: goodvin.info

Окрему постанову суд виніс 07 травня 2012 року, якою скасував постанову, винесену 26.01.2011 року старшим слідчим прокуратури Октябрського району м. Полтави Петровим П.В. про відсторонення Токара В.І. від посади голови Полтавського обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі.

27 березня 2012 року в листі на Ваше ім’я я в коректній зрозумілій формі пояснив, що фонд є спеціалізованою кредитно-фінансовою господарською організацією. Проводить свою діяльність на умовах повної господарської самостійності, є юридичною особою, має самостійний баланс, рахунки в установах банків, інші необхідні реквізити (п. 4 Постанови КМУ від 3 серпня 1998 р. №1211).

Тобто, фонд не є структурним підрозділом облдержадміністрації, а голова фонду не числиться в її штаті. Отже, звільнення від посади голови фонду здійснюється судом або за власним бажанням, бо відповідно до ч. 1 ст. 5 ЗУ «Про судоустрій і статус суддів» правосуддя в Україні здійснюється виключно судами.

Привласнення цих функцій іншими органами чи посадовими особами (в цьому випадку облдержадміністрацією) не допускається.

Ще раз нагадаю, що вироком суду я звільнений від покарання в тому числі дисциплінарного та адміністративного.

Підсумовуючи викладене, наголошую, що розпорядження голови облдержадміністрації від 21.02.2011 року №31-К та від 09.03.2011 року №40-К про відсторонення мене від посади голови фонду та призначення виконуючим обов’язки голови фонду Янко С.А. мають бути скасовані відповідно до Постанови Октябрського районного суду м. Полтави від 7 травня 2011 року. Постанова оскарженню не підлягає. Всупереч Постанові суду вищезгадані розпорядження голови ОДА не тільки не скасовані, а й видано нове розпорядження від 14.05.2012 року №61-К про звільнення Токаря В.І.

Голова обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі Віктор ТОКАР.

16 травня 2012 р.

P.S. від Тараса Токаря: Прочитавши текст розпорядження, я зрозумів, що голова ОДА не володіє ситуацією і не знає реальної інформації про події, що відбуваються. Його дезінформують його ж підлеглі. Він приймає рішення на підставі неправдивих даних. Бог на Світі є. Суд Божий покарає кожного, хто брав участь у звільненні порядної людини. Кожного спіткає та ж сама доля, як мінімум. Тільки це вже буде справедливий суд.

Тарас Токар Тарас Токар , Суспільно-політичний активіст, блогер
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram