ГоловнаБлогиБлог Сергія Капліна

Янукович почав бити дітей?

Вчора, на Майдані Незалежності, Беркут, шляхом насильницьких дій, побиття, затримання молоді «Фронт Змін», ВО «Батьківщина», ВО «Свобода» та «Народний рух» перешкодив проведенню мирного конкурсу на швидкість встановлення наметів - «Готуй намети навесні». Причому, про проведення акції організатори повідомили КМДА згідно з законодавством.

Фото: Макс Левин

Це вже друга спроба заборонити молоді проводити мирні акції, спрямовані на захист справедливості та демократії в Україні. Так, нещодавно прокурор Миколаєва подав позов до суду з вимогою заборонити проведення акції в підтримку Оксани Макар біля миколаївської прокуратури. Беркут оточив активістів, тяг їх до автозаків і силою не дозволяли розбити намети. В результаті травмовано представника «Фронту Змін».

Влада в опалі, Україна перетворилася на кратер вулкану, де вирують політичні пристрасті, яким сьогодні немає аналогів у Європі. Акції протесту та невдоволення поведінкою влади поширилися на усі регіони. Афганці штурмують раду та Кабмін, Чорнобильці голодують, підприємці влаштовують цілі податкові революції, десятки тисяч людей збираються на площах, аби висловити свій протест проти злочинного режиму. Нарешті прийшла черга молоді.

Янукович не здатен на діалог з людьми. Замість нього на площі виходить спецпідрозділ Беркут та внутрішні війська. Як результат, «важкі розмови», зокрема, з молоддю: спроби забрати для навчання правильній політиці, до себе – в «майстерню правильної демократії» - за грати. Проте, тепер, кожна молода людина розуміє, чого варта ця влада, її слова та загравання, розмови про гарантію першого робочого місця і таке інше. Молоді люди бачать на цих площах своє майбутнє, те, що завтра відбуватиметься, коли вони зроблять перші кроки у справжнє доросле життя. У зоні є місця і для нового покоління Українців.

Це добре розуміє і команда Януковича, його приплічники гарно усвідомлюють: вже завтра на вулиці вийдуть ті, хто не буде вести довгих розмов з Президентом, не буде довго вагатися та чекати на милість Царя. Молодь буде діяти, захищаючи своє майбутнє від мафії. Молодь ще ніколи не програвала такої боротьби у Європі: багатомільйонні студентські страйки та акції протесту нещадно «ламали шиї» цілим режимам. Ці уроки світової історії на Банковій повинні пам’ятати.

І останнє, по ту сторону барикади були такі самі молоді хлопці, яких влада змушує вступати в громадське протистояння я з своїми однолітками. Кожен з них ненавидить цей режим, ще більше ненавидять його їхні дружини, сестри, матері. Незважаючи на накази влади, серцем кожен з них має бути з нами, з тими, хто будуватиме для них і разом з ними нову Україну, Україну без ГМО – без Грабіжників, Мажорів та Олігархів!

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram