У Попасній за два дні лікарі ПДМШ здійснили профогляд майже 300 дітей

Сьогодні ввечері до Києва повертається четвірка дитячих лікарів Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова, що протягом дводенної місії в Попасній на Луганщині провели профілактичний огляд 295 дітей місцевих шкіл і дитячих садочків. Крім того, на консультації до київських лікарів мами приводили й дітей, які не ходять до школи чи дитсадочка, або ходять до закладів, які за два дні цій команді медиків-добровольців охопити не вдалося.

«Повертаємося втомлені, але задоволені, – підсумувала дводенну роботу лікарка Олена Горопко, клінічний ординатор кафедри сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги, сімейний лікар ММ «Добробут-дитинство». – Бо війна іде за них – за серця і розум, за майбутнє».

Як розповіла Олена, ідея поїздки до Попасної команди дитячих лікарів з короткостроковою «пробною» місією належить Сергію Петрику, дитячому хірургу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ» та медичної мережі «Добробут», який протягом січня працював у Попаснянській ЦРЛ у складі 22-ї ротації ПДМШ. Крім Олени приїхати до Попасної Сергій запросив волонтера з 2014 року, кандидата медичних наук, лікаря-стоматолога Максима Макаренка, який працює у Центрі сімейної стоматології iStomatolog, що останнім часом надає безоплатну допомогу учасникам АТО, а також Олексія Голубенка, лікаря ортопеда-травматолога НДСЛ «ОХМАТДИТ», магістра кафедри дитячої хірургії НМУ ім. Богомольця.

На думку Олени Горопко, команді бракувало дитячого отоларинголога та офтальмолога. Вона також не виключила можливості ще одного «дитячого медичного десанту» в Попасній, оскільки оглянути дітей з усіх попаснянських дитсадків і шкіл за два дні було просто неможливо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram