ГоловнаБлогиЦифра тижня

Нуль невиконаних обіцянок у звіті уряду за 2016 рік

Щоп'ятниці на LB.ua - новий блог "Цифра тижня" від Інституту суспільно-економічних досліджень (ІСЕД).

Уряд відзвітував про нуль невиконаних обіцянок за результатами своєї діяльності у 2016 році. Міністри говорять про виконання усіх 168 цільових показників, передбачених Планом пріоритетних дій уряду (затверджений 27 травня 2016 року). Зауважимо, що з них 100 показникам присвоєно статус «виконується» та 68 – «виконано».

Експерти ІСЕД, проаналізувавши Звіт уряду, дійшли висновку, що міністри надто оптимістично оцінили свою роботу у минулому році.

«Уряд поставив статус «виконується» навіть тим цільовим показникам, в межах яких вдалося здійснити лише один з кількох запланованих заходів. Цікаво, якою б була реакція Уряду, якби платники податків дозволяли собі у платіжках про перерахування сум нарахованих зобов’язань ставити статус «виконується», – зазначила керівник суспільних програм ІСЕД Маріанна Онуфрик.

На думку експерта, нелогічно ставити статус «виконується» у лютому наступного року по відношенню до цільових показників визначених на 2016 рік. В цей спосіб, про усі сто показників, яким присвоєно цей статус, можна говорити, як про такі, що «не виконані».

Нагадаємо, що минулого року Кабмін зобов’язався підвищити якість державного управління, стабілізувати економіку та перейти до економічного зростання. Міністри пообіцяли також модернізувати інфраструктуру, реформувати гуманітарну і соціальну сферу, боротися з корупцією, забезпечити верховенство права та безпеку громадян, а також захистити суверенітет України.

Цифра тижня Цифра тижня , Спільний проект ІСЕД та LB.ua
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram