ГоловнаБлогиБлог Миколи Томенко

Про нетаємничу історію ухвалення бюджету на 2017 рік

Сьогодні планується «героїчна доба» в роботі парламенту, уряду та президента з метою ухвалення бюджету на наступний рік.

Фото: Виталий Головин/delo.ua

Запасний варіант - середа, максимум, четвер. Причини зрозумілі: більшість бюджетних потоків поділено, голоси є. Це – голоси БПП, НФ, групи колишніх регіоналів і вічних черновецьких, депутати Коломойського і, можливо, як і в минулому році, Радикальна партія. Отож, голосів більше ніж достатньо.

«Світоглядна» причина сьогоднішнього «бюджетного героїзму» ще й у тому, що велика кількість депутатів, які підтримують владу, - «європейці». Їхні сім’ї живуть за кордоном, там же навчаються їхні діти, а тому найбільше свято Західного світу - Різдво, треба святкувати в Європі і 25 грудня!

Як з’явилися голоси за бюджет для влади? Все дуже просто. В бюджеті вже є десятки іменних рядків для більш крутих депутатів, їхнього братського бізнесу та спонсорів. Для простішого депутатського люду є так званий «мільярд Гройсмана». Він взагалі-то наш, народний, цей мільярд, бо з бюджету, але з барського (точніше, премʼєрського) плеча правильно голосуючим депутатам виділяються кошти на об’єкти саме в їхніх округах.

У минулому році такий принцип був вже використаний (див. постанову 395) і набув унікального характеру, бо уряд затвердив своїм рішенням... перелік об’єктів у вигляді будівництва нових заборів, вікон, дверей, асфальтування правильних фрагментів доріг... Хто буде освоювати ці кошти - зрозуміло!

А ви - про освіту, науку,охорону здоров’я,культуру, спорт?!

Микола Томенко Микола Томенко , Лідер Громадського руху "Рідна країна", доктор політичних наук
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram