ГоловнаБлогиБлог Арсена Авакова

Римська мерія прийняла рішення про підтримку Юлії Тимошенко! (ДОПОВНЕНО)

Зі мною зв'язалися помічники мера Риму і повідомили про рішення прийняте асамблеєю депутатів і мером італійської столиці.

Зважаючи на політичну ситуацію в Україні та недавні парламентські вибори, мерія міста Рим вирішила вивісити на фасаді Капітолію величезне фото на підтримку Юлії Тимошенко.

Фото: dw.de

Раніше уваги італійської столиці удостоювалися Джованні Фальконе і Паоло Борселіно, італійські судді, загиблі від руки мафії; ізраїльський в'язень Шаліта, якого 5 років утримували у в'язниці провинції Газа; Роселла Урру, викрадена терористами в Алжирі; Aung San Suu Kyi, лідер опозиції Бірманії; Sakineh Mohammadi Ashtiani, засуджена до 10-річного ув'язнення за причетність до вбивства свого чоловіка в Ірані, проте невинна для європейського судочинства; тощо.

Цей захід щоразу широко висвітлюється у італійських та світових ЗМІ. Зазвичай під час інавгурації на площі проводиться маніфестація за участі мера міста, політиків та громадських діячів.

Акція підтримки стартує в найближчі дні.

(трохи пізніше дам усі подробиці)

Доповнення 01.10. 2012

Фото: Предоставлено Арсеном Аваковым

Постанова мерії Рима N9

від 2 серпня 2012-10-31

-----------

Враховуючи що:

• в Україні виникла ситуація, яка загрожує демократії;

• наявність репресій демократії, та арешт Юлії Тимошенко зі звинуваченнями у "зловживанні службовим становищем";

• Юлію Тимошенко (відому на Заході своєю русою косою, та за керування демократичними процесами в Україні у 2004 році, під час Помаранчевої революції) 11 жовтня 2011 року було засуджено до семи років ув'язнення з подальшим відлученням на три роки від політичного життя країни, за те що у січні 2009 року вона підписала енергетичні угоди із Росією, які вважаються невигідними для державних інтересів;

• партія "Батьківщина", яку очолювала екс-прем'єр-міністр України, оголосила мобілізацію її прихильників, які зібралися в центрі Києва для протесту проти її арешту та на захист стану її здоров'я.

Враховуючи що:

В даний час стан здоров'я Юлії Тимошенко у небезпеці. Вона має потребу в лікуванні за межами в'язниці, слідуючи вказівкам групи німецьких та канадійських лікарів.

Виявлено що:

• українська влада заперечує можливість її лікування за межами в'язниці, таким чином порушуючи елементарні права людини;

• арешт Юлії Тимошенко викликав занепокоєння на європейському рівні. Європейський Парламент виніс рішення, озвучене поляком Єжи Бузеком, про те, що рішення про київського суду було винесено на основі "політичних мотивів";

• італійський парламент одноголосно висловив солідарність із Юлією Тимошенко та надіслав заклик прем'єр-міністру Італії Маріо Монті діяти для звільнення десяти політичних в'язнів української демократичної опозиції.

Враховуючи що:

• Європейський Суд із прав людини надіслав Президенту України заклик надати медичне лікування лідеру демократичної опозиції за межами в'язниці;

• незважаючи на заклики і запрошення з боку різних державних установ і політичних партій захистити елементарні права людини

Капітолійська асамблея зобов'язує мера і міську раду:

активувати усі державні і демократичні сили, в тому числі дипломатичні канали, для належного лікування Юлії Тимошенко за межами в'язниці і одночасно вивісити, на знак підтримки її звільнення, драпування на Капітолійській площі із фото та написом "Волю Юлії Тимошенко".

Підписано: Вінья, Альцетта, Азуні, Грамаціо, Марроні, Квадрана, Смеділе, Стораче, Торре, Вольтаджо.

Ця постанова була затверджена 29 голосами "За", та 1 "Проти", радники Кассоне та Рокка утрималися, на засіданні 2 серпня 2012 року.

Арсен Аваков Арсен Аваков , Министр внутренних дел Украины
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram