ГоловнаСвіт

Італія ухвалила закон проти сурогатного материнства

Він фактично забороняє ставати батьками гей-парам.

Італія ухвалила закон проти сурогатного материнства
Прем'єрка Італії Джорджа Мелоні
Фото: EPA/UPG

Сьогодні, 16 жовтня, Італія прийняла найбільш обмежувальний на Заході закон проти міжнародного сурогатного материнства. Потенційним батькам, які використовують сурогатних матерів за кордоном, погрожують тюремним терміном і суворими штрафами. На думку критиків, це буде націлено головним чином на одностатеві пари.

Про це повідомляє The Washington Post.

Раніше в Італії вже було заборонено сурогатне материнство, але тепер сурогатне материнство класифікується як міжнародний злочин, як тероризм або геноцид.

Закон також криміналізує роботу італійських громадян, які працюють лікарями, медсестрами та техніками в закордонних клініках із лікування безпліддя, які сприяють сурогатному материнству.

Таким чином, новий закон фактично відрізає останній, найкращий шлях для одностатевих пар, які проживають в Італії, створити сім’ю.

Зараз в Італії приблизно 250 пар щороку покладаються на міжнародне сурогатне материнство. Близько 90% з них є гетеросексуальними.

Втім, уряд Італії та його прихильники наполягають, що закон спрямований не проти одностатевих пар, а проти практики сурогатного материнства, яку вони засуджують як аморальну.

Сенат ухвалив це рішення після 7-годинних дебатів 84 голосами проти 58.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram