ГоловнаСвіт

Politico: у США висунули обвинувачення іранцям через злом виборчої кампанії Трампа

Федеральні обвинувачення пов’язані з іранською операцією, у межах якої нібито викрали внутрішню комунікацію кампанії Трампа цього літа.

Politico: у США висунули обвинувачення іранцям через злом виборчої кампанії Трампа
Дональд Трамп після дебатів на телеканалі ABC
Фото: EPA-EFE/JIM LO SCALZO

У США Велике журі висунуло обвинувачення кільком іранцям у зв’язку зі зломом виборчої президентської кампанії Дональда Трампа у 2024 році, повідомляє Politico з посиланням на джерела.

Федеральні звинувачення пов’язані з іранською операцією, у межах якої нібито викрали внутрішню комунікацію кампанії Трампа цього літа. Ці матеріали пізніше надіслали журналістам і особам, пов’язаним з кампанією переобрання президента Джо Байдена, перш ніж Камала Гарріс стала кандидатом від Демократичної партії.

Імена підсудних і конкретні кримінальні звинувачення не відомі. Велике журі таємно затвердило обвинувальний висновок вчора. Очікується, що міністерство юстиції оголосить обвинувачення вже сьогодні.

У серпні кампанія Трампа підтвердила, що її зламали після того, як низка ЗМІ отримала внутрішні документи кампанії з анонімної електронної пошти, включно з дослідницьким досьє на сенатора Джей Д. Венса, напарника республіканця. У зломі звинуватили Тегеран. 

У звіті Microsoft від 8 серпня йдеться, що іранські хакери “надіслали фішинговий електронний лист у червні високопоставленому чиновнику, який брав участь у президентській кампанії”.

  • Раніше у вересні служби безпеки США оприлюднили нетипову заяву, в якій йдеться, що іранці надіслали матеріали, вкрадені з кампанії колишнього президента, людям, пов’язаним із командою переобрання Байдена (яка згодом перетворилася на кампанію Гарріс).
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram