ГоловнаСвіт

Обсяг допомоги, що надходить до Смуги Гази, у березні значно збільшився, – ЗМІ

Зараз в середньому надходить до 200 вантажівок з допомогою на день.

Обсяг допомоги, що надходить до Смуги Гази, у березні значно збільшився, – ЗМІ
Вантажівки з гуманітарною допомогою до Гази
Фото: EPA/UPG

У березні спостерігається “значне збільшення” обсягу допомоги, що надходить до Гази через різні переходи.

Про це повідомляє CNN.

“Зараз ми спостерігаємо досить значне збільшення потоку допомоги через численні пункти пропуску, якими він дійсно користується – пункт пропуску Рафах, пункт пропуску Керем Шалом, новий пункт пропуску 96, який відкрив Ізраїль”, – розповів високопоставлений чиновник з питань оборони США.

Він уточнив, що в лютому допомога до Смуги Гази надходила приблизно 100 вантажівками на день, а тепер вона повертається в середньому до 200 на день.

Чиновник зазначив, що ще багато чого потрібно зробити. Йдеться, зокрема, про повітряне десантування та морський коридор.

Водночас США закликають до постійного максимального потоку через наземні пункти пропуску, оскільки є потреба в значно більших обсягах допомоги.

  • Королівські військово-повітряні сили вперше скинули понад 10 тонн продовольства в Газу. 
  • Великобританія доставила до Смуги Гази свій найбільший гуманітарний вантаж – близько 2 000 тонн їжі. 

  • У смузі Газа розвантажили першу партію гуманітарної допомоги, яку доставили морським шляхом. Йдеться про 200 тонн продовольства, судно з якою вийшло з кіпрського порту Ларнака у вівторок у рамках пілотного проєкту із запуску морського гуманітарного коридору для надання допомоги цивільному населенню анклаву.

  • В ООН заявили, що вперше за три тижні для доставки продовольства на північ Смуги Гази використано новий наземний маршрут.

  • Раніше США анонсували будівництво плавучого пірса поблизу узбережжя Гази, який дозволить швидко доставляти гуманітарну допомогу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram