ГоловнаСвіт

Обама назвав реакцію Білого дому на коронавірус "абсолютно хаотичною катастрофою"

Колишній президент США піддав різкій критиці адміністрацію свого наступника.

Обама назвав реакцію Білого дому на коронавірус "абсолютно хаотичною катастрофою"
Фото: EPA/UPG

Колишній президент США Барак Обама виступив з різкою критикою реакції Білого дому на коронавірус.

За інформацією джерел CNN, під час приватної розмови зі своїми колишніми підлеглими він описав її як "абсолютно хаотичну катастрофу".

Видання пише про це з посиланням на трьох колишніх посадових осіб адміністрації Обами. Розмова стосувалася того, що демократам необхідно згуртуватися навколо кандидатури Джо Байдена на майбутніх президентських виборах.

Аудіозапис розмови також є у розпорядженні Yahoo News.

На думку Обами, ситуація з пандемією наочно продемонструвала важливість сильного державного управління під час глобальної кризи.

"Майбутні вибори - на всіх рівнях - дуже важливі, тому що нам доведеться боротися не з окремою людиною або політичною партією. Те, проти чого ми боремося, - це довгострокові тенденції, в яких егоїзм, клановість, розділеність, сприйняття інших як ворога дедалі сильніше проявляються в американському житті", - заявив Обама.

Колишній президент США визнав, що пандемія стала б серйозним викликом навіть для найкращого уряду, але реакція адміністрації Трампа взагалі виявилася слабкою і неоднорідною. На його думку, це пов'язано з тим, що нинішній уряд США мислить категоріями "що мені з цього" і "під три чорти інших".

"Ось чому, до речі, я збираюся витрачати стільки часу, скільки потрібно, і якомога більше агітувати за Джо Байдена", - заявив Обама.

За даними нещодавнього опитування Yahoo News / YouGov, 47% американців вважають що Обама впорався б з пандемією коронавірусу краще за Трампа. Протилежної думки дотримуються лише 29% опитаних.

США посідають перше місце у світі і за кількістю тих, хто заразилися коронавірусом, і за кількістю летальних випадків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram