ГоловнаСвіт

Білорусь провела загальнонаціональну толоку, незважаючи на коронавірус

За офіційними даними, в країні понад 9 тис. хворих на COVID-19, померли 67 осіб.

Білорусь провела загальнонаціональну толоку, незважаючи на коронавірус
Фото: https://www.belta.by

У Білорусі, незважаючи на зростання випадків зараження коронавірусом, у суботу, 25 квітня, організували загальнореспубліканську толоку, присвячену 75-річчю перемоги у Другій світовій війні. Про це повідомляє Німецька хвиля.

"Комітет державного контролю провів акцію з висадки дерев, учасники якої обійшлися без захисних масок і не дотримувалися рекомендацій щодо соціального дистанціювання", - йдеться в матеріалі.

Другий секретар Мінської міської організації союзу молоді Роман Бондарук повідомив, що брати участь у масовому заході під час епідемії коронавірусу ніхто з молодих людей не боїться.

"Міцні хлопці, не хворі, дотримуються дистанції, проблем жодних у цьому немає, та й хіба це масовий захід?" - сказав він.

Учасники толоки у Мінську висаджували дерева, упорядковували пам'ятники та територію кладовищ.

Президент країни Олександр Лукашенко, який також взяв участь у толоці, заявив, що не бачить підстав для скасування масових заходів у країні.

Фото: https://www.belta.by

"Люди однаково працюють у п'ятницю, і, якщо вони прийдуть на роботу в суботу, це ні на що не вплине", - пояснив глава держави.

"Якщо все буде так, як зараз, ми прорвемося", - відповів Лукашенко на запитання про ситуацію з коронавірусом у країні.

Станом на ранок неділі Білоруське МОЗ нарахувало 9590 хворих на коронавірус і 67 летальних випадків. Однак незалежні ЗМІ і блогери заявляють, що ці цифри істотно занижені.

Білорусь залишається однією з небагатьох європейських держав, в якій не введені карантинні заходи і не скасовані масові заходи. Раніше ВООЗ закликала білоруську владу готуватися до несприятливого розвитку ситуації з епідемією коронавірусу і рекомендувала Лукашенку ввести карантин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram