ГоловнаСвіт

Британія запустила в масове виробництво потенційну вакцину проти коронавірусу

Учені пішли на ризик, оскільки клінічні дослідження ще не закінчені.

Британія запустила в масове виробництво потенційну вакцину проти коронавірусу
Фото: EPA/UPG

У Великобританії запустили в масове виробництво потенційну вакцину проти коронавірусу COVID-19, яка ще не пройшла клінічні випробування. Про це повідомляє Reuters.

"На цей момент потенційна вакцина, розроблена вченими Оксфордського університету, вже запущена у виробництво на семи підприємствах у Великобританії, континентальній Європі, Індії та Китаї", - йдеться в повідомленні.

До вересня, коли мають завершитися клінічні випробування вакцини, планують виготовити близько мільйона доз.

"Ми почали ризиковане виробництво цієї вакцини не тільки в невеликих масштабах, але і з мережею виробників у семи різних місцях по всьому світу. Мета полягає в тому, щоб приблизно до вересня отримати як мінімум мільйон доз, коли ми також сподіваємося отримати результати ефективності випробування" , - повідомив професор університету Адріан Хілл.

На цей момент вчені оголосили набір добровольців для тестування вакцини на людях. У разі невдачі втрати від виробництва препарату складуть десятки мільйонів фунтів.

Нагадаємо, Зеленський пообіцяв українським ученим мільйон доларів за винахід вакцини або ліків від коронавірусу.

Про успіхи в роботі над вакциною проти коронавірусу раніше заявили в декількох країнах.

Ізраїль 11 квітня анонсував створення пероральної, доступної для населення вакцини від коронавірусу.

Про успішне випробування вакцини на початку квітня заявили в Туреччині. 18 березня про початок випробувань вакцини від COVID-19 заявили в ВООЗ.

16 березня повідомлялося, що в американському Сіетлі вакцину від нового виду коронавірусу почали випробовувати на першому пацієнті. При цьому представники охорони здоров'я США заявили, що для повного затвердження будь-якої потенційної вакцини знадобиться від 12 до 18 місяців.

У Китаї про винайдення вакцини від коронавірусу SARS-CoV-2 повідомили ще в лютому, однак вченим ще потрібні доопрацювання і додаткові перевірки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram