ГоловнаСвіт

Близько 130 країн не зачепив коронавірус, - ВООЗ

Загальна кількість заражених у світі перевищила 88,9 тис. осіб.

Близько 130 країн не зачепив коронавірус, - ВООЗ
Фото: EPA/UPG

У Всесвітній організації охорони здоров'я нарахували понад 130 країн, в яких ще не були виявлені випадки зараження коронавірусом нового типу (SARS-CoV-2).

Про це заявив глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус на пресконференції в Женеві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми цінуємо, що люди обговорюють, пандемія це чи ні. Говорив і повторю ще раз: ВООЗ без вагань оголосить пандемію, коли це буде підтверджуватися даними. Але потрібно дивитися в перспективі. На сьогодні з 88 913 випадків, зареєстрованих у всьому світі, 90% перебувають в Китаї, переважно - в одній провінції. З 8 739 випадків, зареєстрованих за межами Китаю, 81% припадає на чотири країни. Серед інших 57 країн 38 повідомили про десять випадків або менше, 19 повідомили тільки про один випадок, і значна кількість країн вже зупинили вірус та не реєстрували його протягом останніх двох тижнів", - сказав Гебреєсус.

"Понад 130 країн ще не виявили випадків COVID-19. У деяких країнах зафіксовано перші випадки тільки вчора", - сказав він.

Гебреєсус зазначив, що в деяких країнах зафіксовані випадки зараження груп людей, в яких передавання вірусу відбулася між членами сім'ї і під час близьких контактів.

За останніми даними, загальна кількість заражених коронавірусом COVID-19 у світі перевищила 88,9 тис. 90% випадків припадають на Китай.

Нагадаємо, Європейський центр профілактики та контролю захворювань (ECDC) підвищив рівень загрози поширення коронавірусу Covid-19 з помірного до високого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram