ГоловнаСвіт

У Німеччині через ураган скасовано авіарейси та потяги

Оголошено про майже максимальний рівень штормової небезпеки.

Ураган "Забіне", що насувається з Атлантики, уже досяг півночі ФРН. Німецька метеослужба в неділю, 9 лютого, випустила майже максимальне (3 ступінь) попередження про штормову небезпеку для більшої частини Німеччини, передає DW.

За розрахунками метеорологів, на найвищій точці центральної Німеччини - горі Брокен - швидкість вітру вночі проти понеділка може досягти 180 км/год.

Хоча основний удар стихії на більшій частині Німеччини очікується вночі проти понеділка, вона вже створила значні незручності людям і завдала серйозної економічної шкоди. 

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

У ряді федеральних земель у понеділок будуть закриті школи й дитячі сади.

Авіакомпанія Eurowings скасувала всі вильоти з аеропортів Гамбурга, Берліна, Ганновера, Дортмунда, Дюссельдорфа, Кельна і Штутгарта.

Залізнична компанія Deutsche Bahn також оголосила про скасування рейсів поїздів далекого прямування по всій країні. На своїй інтернет-сторінці компанія запропонувала всім пасажирам, які запланували далекі поїздки на період між 9 і 11 лютого, по змозі перенести їх на інші дні. У декількох федеральних землях на заході країни також припинено рух регіональних поїздів і приміських електричок.

Дерева, що впали, вже призвели до зупинок міжміських і міжнародних поїздів. У регіоні Емсланд неподалік від кордону з Нідерландами поїзд, який прямував з Амстердама в Берлін, в'їхав у лежаче на колії дерево. За першою інформацією, ніхто з 300 пасажирів не постраждав.

Німецький футбольний союз скасував намічений на неділю матч між командами "Боруссія" (Менхенгладбах) і "Кельн". Рішення було прийнято через те, що неможливо гарантувати безпеку вболівальників після матчу. Аналогічне рішення прийнято в Англії, де скасовано матч між "Манчестер Сіті" і "Вест Хем Юнайтед".

У Великій Британії ураган дістав назву "Кіара".  Без світла залишилися до 10 тисяч будинків. Скасовано багато авіарейсів, на багатьох напрямках призупинено поромне сполучення. Існує загроза повеней. Як повідомила авіакомпанія British Airways, її рейс із Нью-Йорка в Лондон завдяки сильному попутному вітру перетнув Атлантику за рекордні менш ніж пять годин.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram