ГоловнаСвіт

Китай повідомив ще про 17 інфікованих новим коронавірусом

Влада міста Ухань, де стався спалах, обмежує число масових заходів.

Китай повідомив ще про 17 інфікованих новим коронавірусом
Фото: belmed.by

Влада Китаю повідомила, що ще в 17 осіб виявлено новий штам коронавірусу. Повідомлення спричинило побоювання з приводу поширення вірусу у зв'язку з поїздками сотень мільйонів людей з нагоди прийдешнього Нового року за місячним календарем, передає Голос Америки.

Троє з цих пацієнтів тяжко хворі, йдеться в заяві комітету у справах охорони здоров'я міста Ухань, де встановлені всі 62 випадки захворювання в Китаї.

Двоє хворих померли. Два випадки захворювання виявлено в Таїланді і ще один - у Японії. У всіх випадках ідеться про людей, які приїхали з Уханя.

Офіційні особи Уханя кажуть, що з 14 січня в аеропортах, на залізничних станціях і в інших пасажирських терміналах установлено інфрачервоні термометри для розширення скринінгу.

У 17 нових пацієнтів стали проявлятися такі симптоми, як-от висока температура чи кашель ще до 13 січня, ідеться в повідомленні влади Уханя.

Як повідомляє ВВС, лабораторно підтверджено 45 випадків зараження, але, на думку фахівців з Великої Британії, цей показник наближається безпосередньо до 1700.

У Сінгапурі та Гонконгу вже запровадили додаткові заходи контролю для туристів. Про такі заходи оголосили також у трьох аеропортах США: Сан-Франциско, Лос-Анджелесі та Нью-Йорку.

Новий вірус належить до того самого великого сімейства коронавірусів, що й важкий гострий респіраторний синдром (також відомий як атипова пневмонія), який в 2002-2003 роках забрав життя близько 800 осіб. Та епідемія також почалася в Китаї.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram