ГоловнаСвіт

Маск планує побудувати на Марсі місто до 2050 року

Винахідник має намір запускати на Марс у середньому по три кораблі в день.

Маск планує побудувати на Марсі місто до 2050 року
Илон Маск
Фото: EPA/UPG

Американський підприємець, винахідник і мільярдер, глава компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск розповів про плани побудувати на Марсі до 2050 року місто з населенням 1 млн чоловік. Про це пише Daily Mail.

За його словами, в найближчі десять років SpaceX планує побудувати 1 тис. космічних кораблів багаторазового користування Dragon Crew (100 апаратів на рік), які сьогодні розробляються на заводі компанії в Техасі.

Маск зазначив, що має намір запускати на Марс в середньому по три кораблі в день, зробивши подорож на цю планету доступною для всіх.

"Потрібно зробити так, що будь-хто зміг би полетіти [на Марс]. Якщо є бажання, але немає грошей, необхідна можливість взяти кредит", - сказав він.

Передбачається, що корабель зможе одночасно приймати на борт до 100 чоловік і до 100 т вантажу. Крім того, для колонізації Марса щорічно будуть потрібні тонни будматеріалів, інструментів, продуктів харчування і води. Загалом 1 тис. нових космічних кораблів гіпотетично може транспортувати на Марс близько 100 т матеріалів, уточнив Маск.

Оскільки відстань між Землею і Марсом варіюється в залежності від їх орбіт, SpaceX планує відправити на Марс космічний корабель з пасажирами, коли дві планети розташовані найближче одна до одної.

У результаті під час кожного сезону запусків (приблизно раз в 26 місяців) Маск планує відправити на планету близько 100 тис. осіб. Він також показав у своєму Twitter фото з місця будівництва об'єктів. На знімку можна побачити деталі майбутнього корабля.

Нагадаємо, раніше корабель Маска для польотів на Місяць і Марс вибухнув під час випробувань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram