ГоловнаСвіт

Джонсон заявив Путіну, що нормалізації відносин між РФ і Британією поки що не буде

Стосунки можуть покращитися, коли "Росія припинить дестабілізаційну діяльність, яка загрожує Великобританії і її союзникам".

Джонсон заявив Путіну, що нормалізації відносин між РФ і Британією поки що не буде
Борис Джонсон
Фото: EPA/UPG

Британський прем'єр-міністр Борис Джонсон заявив президенту РФ Володимирові Путіну, що через майже два роки після нападу в Солсбері нормалізації відносин між Росією і Великобританією не передбачається.

Джонсон і Путін зустрілися в Берліні в кулуарах міжнародного саміту про ситуацію в Лівії, пише The Guardian. Уточнюють, що Джонсон дотримується жорсткої позиції, яку зайняла його попередниця Тереза Мей.

"Він чітко дав зрозуміти, що в позиції Великобританії щодо Солсбері не відбулося змін, що було безрозсудне застосування хімічної зброї та нахабна спроба вбити невинних людей на британській землі. Він сказав, що така атака не повинна повторитися", - повідомив представник Джонсона.

За його словами, Джонсон заявив, що не буде нормалізації двосторонніх відносин, поки Росія не припинить дестабілізаційну діяльність, яка загрожує Великобританії і її союзникам і підриває безпеку громадян і колективну безпеку.

Нагадаємо, в березні 2019-го в Солсбері "Новачком" отруїли колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочку. Вони вижили, проте місцева жителька Дон Стерджесс померла в лікарні від випадкового контакту із цією речовиною.

У британському міністерство оборони заявили, що Росія відповідальна за смерть цієї жінки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram