ГоловнаСвіт

Унаслідок ракетного удару в Ємені загинули понад 80 військових

У громадянській війні в країні загинули вже більше як 10 тис. осіб.

Унаслідок ракетного удару в Ємені загинули понад 80 військових
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Унаслідок ракетного удару в єменській провінції Маріб 18 січня загинули щонайменше 83 військовослужбовці урядової армії. Ще 148 осіб дістали поранення, передає DW.

Ракета влучила в мечеть під час вечірньої молитви у військовому таборі, розташованому за 170 кілометрів від столиці країни Сана. Ця масштабна атака стала першою в Ємені за останні відносно спокійні місяці, зазначає агентство AFP.

Президент країни Мансур Хаді звинуватив у нападі повстанців хуситів, повідомило агентство Saba.

"Ганебні дії загонів хуситів, безсумнівно, підтверджують їхнє небажання досягти миру, оскільки вони не знають нічого, окрім смерті та знищення, і є дешевим інструментом Ірану в регіоні", - заявив він.

Хусити поки що не взяли на себе відповідальності за ракетний удар і його наслідки.

Напад в Марібі вчинено наступного дня після того, як підтримувані коаліцією на чолі із Саудівською Аравією урядові сили почали масштабну операцію проти хуситів у регіоні Нахам на північ від Сани.

Нагадаємо, війна в Ємені триває з 2014 року. Збройне протистояння в країні загострилося з весни 2015 року, коли в конфлікт утрутилася коаліція арабських держав на чолі із Саудівською Аравією. Шиїтських повстанців хуситів підтримує Іран, а адміністрацію президента Хаді - арабська коаліція на чолі із Саудівською Аравією. Відтоді війська коаліції регулярно завдають ударів з повітря по позиціях хуситів. У громадянській війні в країні, за даними ООН, загинули вже більше як 10 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram