ГоловнаСвіт

МЗС Польщі звинуватило Путіна у спотворенні історії Другої світової війни

"Заяви Путіна повторюють риторику пропаганди сталінського режиму".

МЗС Польщі звинуватило Путіна у спотворенні історії Другої світової війни
Фото: telegraf.com.ua

Міністерство закордонних справ Польщі звинуватило президента Росії Володимира Путіна в спотворенні історії Другої світової війни. Про це йдеться в офіційній заяві польського відомства.

"З хвилюванням і недовірою ми сприйняли висловлювання представників влади Російської Федерації, зокрема президента Володимира Путіна, що стосуються генезису і перебігу Другої світової війни, що представляють помилкову картину подій", - йдеться в повідомленні.

Йдеться про слова Путіна під час пресконференції 19 грудня. Тоді він заявив, що СРСР не окупував Польщу у вересні 1939 року, а "ввів свої війська в країну, яка була дезінтегрована, а влада вже не контролювала ситуацію". Також Путін висловив думку, що Польща сама була агресором, коли восени 1938 захопила частину Чехословаччини.

"Нинішні спроби Росії реабілітувати німецько-радянську угоду 1939 і змусити замовкнути його довгострокові трагічні наслідки - це не більше ніж спроба фальсифікації історії і захисту політики тоталітарних режимів, жертвами яких стали не тільки поляки, євреї, литовці, латиші, естонці, румуни, фіни, українці, білоруси і представники багатьох інших народів, а й самі росіяни", - заявили в польському міністерстві.

У відомстві зазначили, що заяви Путіна повторюють риторику «пропаганди сталінського режиму» і нівелюють досягнення Михайла Горбачова і Бориса Єльцина у відносинах з Польщею.

У зв'язку з цим польське МЗС вважає за доцільне відновити роботу Групи складних справ для дотримання історичного діалогу з Росією.

Нагадаємо, раніше Путін назвав частину України "споконвічно російськими територіями".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram