ГоловнаСвіт

Новий склад Єврокомісії розпочав роботу

Голова комісії заявила, що необхідно вберегти Європу від тиранії.

Новий склад Єврокомісії розпочав роботу
Урсула фон дер Ляен
Фото: EPA/UPG

Новий склад Європейської комісії розпочав виконання повноважень у неділю, 1 грудня, після формальної процедури затвердження Єврорадою і Європарламентом. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Новий склад Єврокомісії почав діяльність в день 10-ї річниці з моменту підписання Лісабонської угоди ЄС, яка стала визначальним документом для реформування і збереження єдності Європейського Союзу.

"Від сьогодні ми є вартовими Угод ЄС та охоронцями Лісабонського духу. Я відчуваю цю відповідальність", - сказала Урсула фон дер Ляєн, нова глава Єврокомісії, під час виступу.

За її словами, завдяки ЄС Європа позбулася тиранії, перетворилася на континент миру з правами і свободами для людей, які є більшими ніж будь-де в інших частинах світу.

"Але Європа - це не тільки скарб, який ми успадкували. Європа є обіцянкою. Європа є майбутнім. Європа є чимось таким, що ми повинні будувати - цегла за цеглою, день за днем", - резюмувала Урсула фон дер Ляєн.

Вона також зазначила, що перед Єврокомісією стоїть завдання гідно супроводжувати такі зміни.

Нагадаємо, новий склад Єврокомісії, затверджений у Страсбурзі наприкінці листопада, працюватиме до 2024 року. Колишній міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйен стала першою жінкою на посаді голови Єврокомісії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram