ГоловнаСвіт

На демонстрацію за відставку Нетаньягу в Тель-Авіві вийшли кілька тисяч людей

Прем'єра звинувачують у шахрайстві, зловживанні довірою і хабарництві.

Фото: EPA/UPG
 

Кілька тисяч людей у суботу, 30 листопада, вийшли в Тель-Авіві на демонстрацію з вимогою відставки прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу. Про це повідомляє Німецька хвиля.

"Протестувальники розмахували національними прапорами і несли плакати, на яких голова уряду країни був названий корумпованим. Акція пройшла під гаслом "Подай у відставку, Ізраїль є важливішим", - йдеться в повідомленні.

За даними ізраїльських ЗМІ, в акції протесту взяли участь близько п'яти тисяч осіб.

Нагадаємо, 21 листопада генпрокурор Ізраїлю висунув звинувачення в корупції проти чинного прем'єр-міністра країни Беньяміна Нетаньяху.

Проти прем'єра розслідують три окремі справи, в рамках яких його звинувачують у шахрайстві, зловживанні довірою і хабарництві.

У першій справі Нетаньягу звинувачують в отриманні дорогих подарунків від багатіїв в обмін на поблажливе ставлення і підтримку. Слідчі вважають, що Нетаньягу і його дружина отримали таких подарунків на суму близько одного мільйона шекелів.

У другій справі ізраїльському прем'єр-міністру закидають змову з власником критичної до його політсили газети "Yedioth Ahronoth" Арноном Мозесом.

Третя справа проти Нетаньягу вважається найбільш серйозною. Прем'єра підозрюють в тому, що він йшов на поступки власнику контрольного пакету акцій телекомунікаційної компанії "Bezeq" Шаулю Еловичу в обмін на позитивне висвітлення інформації про Нетаньягу на новинному сайті "Walla", який також належав Еловичу.

Нетаньягу заперечує свою причетність до корупції і відмовляється подати у відставку. Він вважає ці звинувачення "спробою перевороту". Законодавство Ізраїлю не вимагає відставки глави уряду, якщо він не засуджений.

Однак 21 листопада президент Ізраїлю Реувен Рівлін вперше за всю історію уповноважив Кнесет визначитися з кандидатурою прем'єр-міністра і сформувати уряд.

Якщо Кнесет не зможе цього зробити, то на Ізраїль чекають треті за останній рік позачергові парламентські вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram