ГоловнаСвіт

США завершили ратифікацію входження Північної Македонії в НАТО

Для приєднання потрібна згода ще двох країн.

США завершили ратифікацію входження Північної Македонії в НАТО
Парламентская ассамблея НАТО
Фото: ua.news

США завершили ратифікацію приєднання Північної Македонії до НАТО. Про це у Twitter повідомив держсекретар Штатів Майк Помпео.

"Радий оголосити, що Сполучені Штати завершили свою ратифікацію протоколу вступу Північної Македонії. На крок ближчі до привітання Північної Македонії як 30-го союзника НАТО", - написав він.

Для вступу в Альянс потрібна ще згода Франції й Іспанії.

Як відомо, труднощі вступу цієї держави в НАТО пов'язані з її назвою. Раніше повною назвою була Колишня Югославська Республіка Македонія, але після розпаду Югославії вона скоротилася до Республіки Македонія. Приєднання цієї країни до НАТО було заблоковане Грецією 2008 року. Основною претензією було те, що з такою назвою Македонія, можливо, прагне до територіальної експансії на однойменний грецький історичний регіон.

У 2018 Греція і Македонія досягли консенсусу і погодилися з назвою Північна Македонія.

Нагадаємо, раніше глави держав і урядів країн-членів Євросоюзу не змогли досягти згоди в питанні початку переговорів про приєднання до ЄС Албанії та Північної Македонії. Під час саміту ЄС 18 жовтня президент Франції Еммануель Макрон виступив проти початку переговорного процесу із цими країнами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram