ГоловнаСвіт

Мальтійському бізнесменові висунули обвинувачення у вбивстві відомої журналістки

Журналістка Дафне Каруана загинула під час вибуху в своїй машині.

Мальтійському бізнесменові висунули обвинувачення у вбивстві відомої журналістки
Йорджен Фенек
Фото: https://timesofmalta.com/

Мальтійський суд у суботу, 30 листопада, пред'явив обвинувачення бізнесменові Йорджену Фенеку в співучасті у вбивстві журналістки Дафне Каруани. яка загинула в жовтні 2017 року в результаті вибуху бомби в її автомобілі. Про це повідомляє видання "Times of Malta"

"Суд постановив заморозити рахунки підприємця і відправив його під варту - зараз він перебуває у в'язниці Коррадіно", - йдеться в повідомленні.

Бізнесмен не визнав себе винним за цим обвинуваченням і за іншими, зокрема щодо фінансування злочинної організації та змови з метою вчинення злочину.

Якщо бізнесмена визнають винним, йому загрожує довічне ув'язнення.

Члени сім'ї Галіції після судового засідання заявили, що наступним кроком має стати відставка прем'єр-міністра Джозефа Муската. Останній напередодні сказав, що готовий піти з поста.

Фенек - керівник і співвласник офшорної компанії "17 Black", про яку писала журналістка. Він також є директором і співвласником бізнес-групи, яка в 2013 році уклала з урядом Мальти угоду на будівництво газової електростанції вартістю €450 млн.

Нагадаємо, журналістка Дафне Каруана Галіція, яка займалася антикорупційними розслідуваннями, зокрема пов'язаними з "панамським досьє", загинула восени 2017 року. За версією слідства, в орендованому нею автомобілі спрацював дистанційний вибуховий пристрій. Раніше репортер скаржилася на погрози на свою адресу.

У грудні 2017 року обвинувачення у вбивстві висунули відомим у кримінальних колах братам Альфреду і Джорджу Діджіоргіо, а також Вінсу Мускату. Вони відмовилися визнати провину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram