ГоловнаСвіт

У Кремлі прокоментували майбутню зустріч Зеленського з Путіним

Помічник Путіна підтвердив намір сторін провести двосторонні переговори.

У Кремлі прокоментували майбутню зустріч Зеленського з Путіним
Фото: EPA/UPG

Формат і тривалість зустрічі президента України Володимира Зеленського та президента РФ Володимира Путіна залежатиме від графіка роботи лідерів під час саміту нормандської четвірки. Про це на телеканалі "Россия 1" повідомив помічник президента Росії Юрій Ушаков, передає ТАСС.

Помічник Путіна підтвердив намір сторін провести двосторонні переговори.

"Є намір провести таку двосторонню зустріч. Просто буде багато залежати від того, як буде побудований графік роботи самої "четвірки". Навіть можуть відійти в сторону удвох і поговорити там 30 хвилин, а можуть півтори години", - сказав Ушаков.

Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков, який також був присутній на програмі, припустив, що зустріч може сприяти знаходженню "рішень" в головних проблемних питаннях.

"Можна припустити, що це буде зустріч не заради того, щоб все завести в глухий кут, а щоб дійсно спробувати знайти якісь рішення", - сказав Пєсков.

Водночас, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров висловив думку, що контакт Путіна і Зеленського в Парижі 9 грудня може дозволити прояснити позицію Києва щодо Мінських домовленостей.

"Контакт буде, безумовно, корисним, тому що ми дуже хочемо зрозуміти, як все-таки після всіх неоднозначних, суперечливих заяв з офісу Зеленського сам український лідер бачить рух до виконання мінських домовленостей", - сказав Лавров.

Він також зазначив, що зустріч не буде формальною, "тому що відбудеться на полях іншого заходу".

Нагадаємо, 9 грудня у Парижі відбудеться саміт "нормандської четвірки", в якому візьмуть участь лідери України, Німеччини, Франції та Росії. Наприкінці листопада Зеленський заявив про можливість особистої зустрічі з Путіним у Парижі. Раніше про зустріч двох президентів тет-а-тет повідомляли російські ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram