ГоловнаПолітика

Зеленський запросив на зустріч студентів, побитих Беркутом у ніч на 30 листопада 2013

Президент вважає, що учасників тих подій майже не згадують.

Зеленський запросив на зустріч студентів, побитих Беркутом у ніч на 30 листопада 2013
Владимир Зеленский
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський запросив на зустріч студентів, яких 6 років тому побили вночі на Майдані співробітники "Беркута". Про це він повідомив на своїй сторінці в фейсбук.

"6 років тому жорстоке побиття студентів "Беркутом" сколихнуло все суспільство. Їх було небагато. Вони залишилися ночувати на Майдані не заради майбутніх портфелів або мандатів, не для того, щоб заробити політичні очки або дивіденди, а тільки заради одного - щасливого майбутнього для своєї країни. Вони і були тими ж романтиками, які роблять революцію, плодами якої потім, як відомо, користуються негідники", - написав Зеленський.

Від зазначив, що сьогодні в Україні майже не згадують імен учасників тих подій, які фактично змусили Україну прокинутися і стали відправною точкою великих перетворень.

"Де вони зараз? Чи залишилися в Україні? Чи отримали після Революції Гідності можливість управляти країною і втілювати зміни? Наступного тижня я дуже хотів би зустрітися зі студентами, які були на Майдані в ніч з 29 на 30 листопада 2013 року", - повідомив президент.

Нагадаємо, рано вранці 30 листопада, на Майдані Незалежності мирний мітинг на підтримку євроінтеграції на Майдані Незалежності з особливою жорстокістю розігнав "Беркут". Протестувальники були змушені рятуватися втечею, частина з них сховалася в Михайлівському монастирі. Під час розгону були затримані десятки людей, багато хто потрапив до лікарень з травмами, завданими силовиками.

Офіційна причина розгону Майдану - установка на Майдані новорічної ярмарки та ялинки. Після цього протести почалися з новою силою і переросли в той Майдан, який в кінцевому підсумку привів до повалення влади Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram