ГоловнаСвіт

У Дрездені з відомого музею вкрали прикрас на 1 млрд євро

Зловмисники проникли туди близько 5-ї ранку за місцевим часом.

У Дрездені з відомого музею вкрали прикрас на 1 млрд євро
"Зеленый свод" в Дрездене ограбили
Фото: Twitter Radio Dresden

У німецькому місті Дрезден 25 листопада невідомі пограбували музей старовинних ювелірних виробів "Зелене склепіння", попередні збитки склали мільярд євро, пише Deutsche Welle.

За версією слідства, близько 5-ї ранку за місцевим часом грабіжники підпалили електрощитову під мостом Августа Сильного, яка відповідала за подачу електроенергії в "Зелене склепіння" й інші музеї.

Після цього злочинці проникли в будівлю і вкрали коштовності, при цьому не чіпали ні дорогі картини, ні інші предмети мистецтва.

Міхаель Кречмер, прем'єр-міністр Саксонії, столицею якої і є Дрезден, заявив, що ця крадіжка завдала удару по всій федеральній землі.

Gruenes Gewoelbe
Фото: EPA/UPG
Gruenes Gewoelbe

"Без "Зеленого склепіння" неможливо уявити собі історію Саксонії. Цінності, які зберігаються тут, створювали протягом багатьох сотень років люди нашої вільної держави", - написав він у Twitter.

У виданні Dresdner Neueste Nachrichten додали, що заходи захисту цього музею від зловмисників завжди оцінювалися як дуже високі. Поліція встановлює повний перелік викрадених предметів.

Gruenes Gewoelbe
Фото: EPA/UPG
Gruenes Gewoelbe

Нагадаємо, в грудні в Нідерландах за підозрою в крадіжці картини Ренуара з віденського аукціонного дому Dorotheum затримали 59-річного громадянина України.

Кримінальна поліція Відня вважає, що українець брав участь у крадіжці картини Ренуара у складі злочинної організації. Два його спільники і пейзажне полотно розміром 27 см на 40 см зникли. Картина датована 1895 роком, її вартість оцінюється в 120-160 тисяч євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram