ГоловнаСвіт

Незважаючи на погрози КНДР, Південна Корея і США проведуть піврічні військові навчання

КНДР вважає, що навчання можуть поставити під загрозу ядерні переговори.

Незважаючи на погрози КНДР, Південна Корея і США проведуть піврічні військові навчання
Фото: Yonhap

Південна Корея і Сполучені Штати проводитимуть заплановані військові навчання згідно з графіком, незважаючи на погрози і попередження Північної Кореї про зрив ядерних переговорів.

Відповідну заяву зробили на військовій раді Південної Кореї, яка відбулася вчора, 4 серпня. Про це повідомляє Yonhap.

"Південна Корея і Сполучені Штати проведуть спільні військові навчання, як і було заплановано, незважаючи на попередження Північної Кореї", - сказано в повідомленні.

За графіком, навчання починаються сьогодні, 5 серпня, - з комп'ютерного моделювання командного поста (CPX) з метою перевірити потенційну здатність командування впоратися з будь-якою надзвичайною ситуацією на Корейському півострові. Навчання триватимуть півроку.

У Північній Кореї засудили військові навчання і заявили, що вони можуть поставити під загрозу ядерні переговори між Пхеньяном і Вашингтоном.

Нагадаємо, наприкінці червня США і КНДР домовилися відновити переговори про денуклеаризацію Корейського півострова. При цьому взаємини між США і Північною Кореєю під питанням, оскільки лідери цих країн провели вже два саміти з цього питання, але так і не зуміли досягти згоди в питанні про ядерне роззброєння КНДР.

25 липня Північна Корея запустила дві балістичні ракети. Південна Корея стверджувала, що цей крок КНДР спрямований на посилення позиції Пхеньяна на майбутніх ядерних переговорах зі Сполученими Штатами.

31 липня в КНДР провели випробування нової великокаліберної керованої ракетної системи. Того ж дня Південна Корея повідомила, що КНДР удруге випустила дві балістичні ракети малого радіусу дії, які пролетіли за 155 миль від східного берега Корейського півострова.

2 серпня Північна Корея здійснила третій за 8 днів запуск балістичних ракет. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram