ГоловнаСвіт

Ізраїль атакував військові бази в Сирії у відповідь на удар по Голанах

Загинули троє військових, семеро отримали поранення.

Ізраїль атакував військові бази в Сирії у відповідь на удар по Голанах
Израиль атаковал военные базы в Сирии в ответ на удар по Голанам
Фото: EPA\UPG

Ізраїльські військові атакували кілька військових цілей у Сирії у відповідь на обстріл Голанських висот, який стався минулої ночі. Про це йдеться в заяві Армії оборони Ізраїлю (IDF).

"Вчора ввечері з Сирії в Ізраїль були випущені дві ракети, одна з яких приземлилася на ізраїльській території. У відповідь ми завдали удару по декількох військових цілях сирійських збройних сил", - повідомили в армії Ізраїлю.

Ізраїль атакував зокрема дві артилерійські батареї, низку спостережних і розвідувальних постів на Голанських висотах і батарею ППО SA-2, передає "Новая газета".

У IDF також заявили, що "будуть рішуче діяти" в разі атак з боку Сирії.

Раніше агентство SANA з посиланням на джерело повідомило, що після обстрілу ізраїльськими військовими троє сирійських військових загинули, ще семеро отримали поранення. Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявляв, що сам віддав наказ про удари у відповідь по сирійських об'єктах.

Нагадаємо, в березні президент США Дональд Трамп підписав декларацію про визнання суверенітету Ізраїлю над Голанськими висотами. Після цього Сирія зажадала скликати екстрене засідання Радбезу ООН.

Голанські висоти - спірна територія, в 1967 році Ізраїль захопив їх західну частину, раніше вони належали Сирії. У 1981 році Ізраїль ухвалив закон, який в односторонньому порядку проголосив суверенітет країни над Голанськими висотами. Радбез ООН визнав його недійсним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram