ГоловнаСвіт

Майже тисяча людей загинули в сирійському Ідлібі за місяць

За даними ООН, близько 270 тис. осіб були змушені покинути свої будинки.

Майже тисяча людей загинули в сирійському Ідлібі за місяць
Фото: EPA/UPG

Ескалація боїв протягом останнього місяця в провінції Ідліб на північному заході Сирії призвела до загибелі 948 осіб, близько третини з них - цивільні.

Про це 31 травня заявила Сирійська обсерваторія з моніторингу прав людини, передає Радіо Свобода.

За даними організації, за період з 30 квітня в результаті обстрілів сирійських і російських військових загинули 288 цивільних, з них 67 - діти. Зокрема, 22 цивільних, десять з яких - діти, загинули в результаті збройних дій на території, контрольованій режимом президента Башара Асада.

У вересні Туреччина і Росія уклали угоду, метою якої було зменшити повномасштабне протистояння в провінції Ідліб і прилеглих територіях, що перебували під контролем екстремістського угруповання, пов'язаного з "Аль-Каїдою". Однак режим Асада і Росія, яка його підтримує, посилили авіаційні і ракетні удари на позиції бойовиків, а на кордонах утримуваних екстремістськими організаціями територій відбулися зіткнення.

За даними Організації Об'єднаних Націй, близько 270 тисяч людей змушені були покинути свої будинки в результаті бойових дій з кінця квітня. В окремих районах гуманітарні організації були змушені зупинити роботу.

Представник Кремля Дмитро Пєсков 31 травня заявив, що бойовики і їхні союзники повинні припинити напади на підконтрольні Асаду території, щоб домогтися припинення вогню.

У Сирії з 2011 року триває громадянська війна, в результаті якої загинули понад 400 тисяч осіб. Росія, втрутившись у цей конфлікт, надає в ньому підтримку президенту Сирії Башару Асаду, режим якого значна частина світу вважає незаконним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram