ГоловнаСвіт

Алжирець, який здійснив вибух у французькому Ліоні, виявився прихильником ІДІЛ

24-річний алжирець почав давати свідчення.

Алжирець, який здійснив вибух у французькому Ліоні, виявився прихильником ІДІЛ
Фото: leprogres.fr

Затриманий за підозрою у скоєнні вибуху в центрі Ліона алжирець почав давати свідчення. Про це сьогодні повідомило французьке видання "Еurope 1". Згідно з повідомленням, 24-річний алжирець заявив про причетність до "Ісламської держави".

У перші 48 годин після затримання чоловік відмовлявся давати свідчення, але сьогодні заговорив. Він зізнався у скоєнні вибуху та причетності до ІДІЛ.

Підозрюваний сказав, що хотів завдати удару перед європейськими виборами, які відбулися через два дні після нападу, щоб підняти популістські голоси і расизм, і спровокувати мусульман Франції. Атаку чоловік планував з минулого року: починаючи з березня 2018 року, він замовляв і купував компоненти для вибухового пристрою, а потім сам зібрав бомбу і систему дистанційного запуску.

Очікується, що підозрюваному висунуть звинувачення, оскільки в іншому випадку термін його арешту завершиться завтра вранці.

Другий затриманий - брат названого алжирця. Чи почав він говорити з правоохоронцями, не повідомляється. Крім того, правоохоронці затримали його батьків, але сьогодні відпустили за відсутністю доказів співучасті в організації вибуху.

Нагадаємо, в результаті вибуху в центрі французького Ліона постраждали 13 осіб. 24 травня поліція затримала двох підозрюваних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram