ГоловнаСвіт

У Венеції круїзний лайнер зіткнувся з прогулянковим теплоходом

Четверо туристів з теплохода отримали легкі травми.

Круїзний лайнер втратив керування під час заходження в Венецію у неділю, 2 червня, і врізався в причал і прогулянковий теплохід. Про це пише ANSA.

Фото: ansa.it

"Круїзний лайнер "Opera" судноплавної компанії MSC прямував до пристані Сан-Базиліо і на етапі швартування врізався кормовим боком у прогулянковий теплохід Michelangelo", - йдеться в повідомленні.

Дві людини отримали легкі травми на теплоході, ще двоє були доставлені в лікарню для обстеження. Національності постраждалих туристів невідомі.

Аварія, ймовірно, сталася після того, як обірвався трос, який використовується для зв'язку круїзних суден з буксирами, що заводять їх в міські канали. Величезний лайнер не міг зупинитися через сильні течії, що спрямовували його до пристані.

"Opera", побудована 15 років тому, зареєстрована в Панамі і вміщує 2679 пасажирів.

Нагадаємо, 30 травня теплохід під керуванням капітана-українця врізався в катер з туристами в Будапешті. Семеро людей загинули, 21 зникла безвісти. Незважаючи на те, що на Дунаї в Будапешті активний рух, такі аварії трапляються вкрай рідко. Поліція Угорщини заарештувала 64-річного українського капітана. Кримінальне розслідування проводиться за звинуваченням у недбалості під час руху на воді, яке призвело до масових жертв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram