ГоловнаСвіт

Папа Франциск у Румунії закликав католиків і православних до єдності

Глава Ватикану прочитав молитву в кафедральному храмі Румунської православної церкви.

Папа Франциск у Румунії закликав католиків і православних до єдності
Фото: Vatican Media

Папа Римський Франциск під час візиту в Румунію закликав католиків і православних до єдності.

Як повідомляє "Радіо Ватикану", 1 червня глава Римсько-католицької церкви вирушив у монастир Шумулеу-Чук у центрі країни, де очолив месу. У богослужінні взяли участь 100 тисяч паломників, включно з помісними ієрархами, а також румунським прем'єр-міністром Віорікою Денчіле і президентом Угорщини Яношем Адером.

Франциск звернувся до православного і католицького населення країни із закликом до єдності. "Складні, сумні події минулого не забути і не відкинути, але вони також не можуть бути перешкодою або аргументом проти бажаного братнього співіснування", - сказав він.

Близько 7% населення Румунії - католики, більшість з них - етнічні угорці, зазначає RFI. Понад 86% населення країни вважають себе православними і зараховують себе до автокефальної Румунської православної церкви.

У перший день свого візиту глава Римсько-католицької церкви також зустрівся в Бухаресті з членами Постійного синоду Румунської православної церкви на чолі з Патріархом Даниїлом. Як повідомляє російська служба "Радіо Ватикану", Папа і Патріарх очолили в новому кафедральному соборі Румунської православної церкви молебень, під час якого спочатку католики, а потім православні прочитали молитву "Отче наш". Потім Папа Франциск закликав християн різних конфесій допомагати одне одному. Він сказав, що православні і католики пов'язані "кровним братством".

Як повідомляє російська служба "Радіо Румунії", це другий візит глави Ватикану в Румунію. Перший відбувся 20 років тому, 1999 року. Тоді голова Римсько-католицької церкви (тоді це був Іван Павло II) уперше в історії відвідав православну країну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram