ГоловнаСвіт

Президент Індії призначив Нарендру Моді прем'єр-міністром на другий термін

Керівна партія здобула переконливу перемогу на парламентських виборах.

Президент Індії призначив Нарендру Моді прем'єр-міністром на другий термін
Фото: twitter.com/rashtrapatibhvn

Президент Індії Рам Натх Ковінд у суботу, 25 травня, призначив Нарендру Моді прем'єр-міністром за підсумками парламентських виборів, що відбулися протягом шести тижнів у квітні-травні. Він очолює уряд Індії з травня 2014 року.

"Відповідно до права, наданого йому статтею 75 (1) Конституції Індії, президент Ковінд сьогодні призначив Нарендру Моді на посаду прем'єр-міністра Індії", - йдеться у твіттері президента Індії. 

Фото: twitter.com/rashtrapatibhvn

Націоналістична партія Моді "Бхаратія Джаната Парті" здобула на них перемогу й отримає разом із союзниками понад 350 із 543 місць у нижній палаті парламенту.

Головним суперником Моді на виборах був онук Індіри Ганді та правнук Джавахарлала Неру, глава опозиційного "Індійського національного конгресу" Рахул Ганді. ІНК разом із союзниками отримали всього 92 місця в новому парламенті.

Як зазначає BBC, Ганді неодноразово звинувачував Моді в тому, що він руйнує індійську демократію і провокує міжрелігійні конфлікти в країні, керуючись інтересами не всіх індійців, а більшості, яка сповідує індуїзм.

Моді відомий тим, що просуває індуїстсько-націоналістичну ідеологію, наголошуючи на важливості індуїстської релігії в шкільних підручниках і посилюючи ворожнечу з мусульманськими меншинами.

Партія Моді пообіцяла ухвалити закон, який надасть громадянство іммігрантам-індуїстам, сикхам і буддистам із сусідніх країн, але не мусульманам.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram