ГоловнаСуспільствоПодії

Влада Індії евакуювала понад 800 тиc. осіб через загрозу сильного циклону

Уже відкрито понад 800 сховищ та 100 тис. пакунків з сухим пайком.

Влада Індії евакуювала понад 800 тиc. осіб через загрозу сильного циклону
Фото: EPA/UPG

Влада Індії евакуювала більш як 800 тис. осіб на сході країни через загрозу циклону «Фані», який наближається з боку Бенгальської затоки. Про це повідомляє Associated Press. 

Метеорологічне управління Індії в Нью-Делі заявило, що в п'ятницю 3 квітня циклон «Фані» обрушиться на сушу з вітрами з силою вітру до 200 кілометрів на годину (55 метрів у секунду). Крім цього, існує ймовірність, що буря може початися з вечора четверга.

Національне управління боротьби зі стихійними лихами Індії в більшості індійських штатів уздовж Бенгальської затоки прогнозує жорстокий шторм або навіть ураган за шкалою висоти хвиль.

Індійські чиновники привели військово-морські сили, військово-повітряні сили, армію і берегову охорону в стан підвищеної готовності, вже відкрито понад 800 сховищ і близько 100 тис. пакунків з сухим пайком готові до скидання з повітря.

Туристам надані спеціальні поїзди для виїзду з популярного пляжного міста Пурі в південно-східній Індії, в штаті Орісса.

Повідомляється, що в останній раз циклон подібної сили був в 1999 році, а його жертвами стали 10 тис. осіб.

Нагадаємо, в березні 2019 року через циклону «Ідай» на півдні Африки загинуло понад тисячу осіб. Гуманітарну допомогу можна було доставити тільки повітрям, оскільки вода затопила по 30-40 кілометрів навколо декількох населених пунктів.

ООН назвало стихійне лихо в Мозамбіку найбільшою гуманітарною катастрофою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram