ГоловнаСуспільствоЖиття

ДержНС попередила про паводки в західних областях

Сьогодні пройдуть сильні зливи, завтра можливе сходження селевих потоків.

ДержНС попередила про паводки в західних областях
Фото: http://dzerkalo-zakarpattya.com

Держслужба України з надзвичайних ситуацій попереджає про суттєве погіршення погодних умов по всій Україні і можливі паводки в західних областях. Про це повідомляє прес-служба відомства.

За даними Укргідрометцентру, 1 травня в більшості західних, північних, Вінницькій та Черкаській областях пройдуть значні дощі, в центральних, південних і східних областях грози, в окремих районах град та шквали 15-20 м/с (1 рівень небезпеки, жовтий), на Прикарпатті та в Карпатах сильні дощі (2 рівень небезпеки, помаранчевий).

1-2 травня, у зв'язку з очікуваними значними опадами, очікується підвищення рівнів води над поточними рівнями:

  • на річках басейнів Дністра (Львівська, Тернопільська, Хмельницька, Вінницька обл.), Прута, Сирет, річках Закарпаття 0,2-1,0 м;
  • на ділянці Тиси Великий Бичків-Вилок та річках басейну Дністра в межах Івано-Франківської області 0,5-1,5 м, на окремих ділянках до 2 м, з виходом води на заплаву.

При сильних зливах можливе формування значного місцевого та схилового стоку, в горах існує загроза сходу селевих потоків.

Нагадаємо, на початку березня в Києві пройшов ураган, після якого рятувальники ДержНС отримали 41 виклик на ліквідацію наслідків негоди. У столиці обійшлося без жертв, а у Вінницькій області обривки дахів і рекламного щита вбили двох людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram