ГоловнаСвіт

ІДІЛ оголосило про створення своєї провінції в індійському Кашмірі

Радикальні ісламісти захопили територію в регіоні.

ІДІЛ оголосило про створення своєї провінції в індійському Кашмірі
Пограничники патрулируют границу между Индией и Пакистаном, возле Амритсара, Индия, 28 февраля 2019.
Фото: EPA/UPG

Близьке до терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) агентство Amaq оголосило про створення бойовиками власної провінції на території Індії. Про це пише Reuters.

Захоплену територію в районі Кашміра радикальні ісламісти назвали "Вілайя Хінд".

У повідомленні стверджується, що представники ІДІЛ завдали шкоди індійській армії. У поліції Індії відзначили, що під час зіткнень в Кашмірі був убитий бойовик.

Reuters наголошує, що Кашмір є мусульманським регіоном, де сепаратисти "десятиліттями вели збройний конфлікт проти індійського правління". Більшість таких груп хочуть незалежності Кашміру від Індії або приєднання регіону до Пакистану.

Нагадаємо, Кашмірський конфлікт за приналежність регіону триває між Індією і Пакистаном з 1947 року. У лютому 2019 відносини між країнами загострилися після того, як сторони заявили про знищення кількох літаків один одного в регіоні Кашмір. Це були перші авіаудари з 1971 року.

Пакистан також захопив і пізніше звільнив індійського пілота. Бойові дії між індійськими і пакистанськими військами в районі Кашмір поновилися на початку березня. Тоді загинули щонайменше чотири людини. Індійська влада почала зведення 14 тисяч захисних бункерів уздовж Лінії контролю в Кашмірі.

У кінці березня Білий дім і сили коаліції, які підтримують США, заявили про наближення остаточного розгрому ІДІЛ в Сирії.

За інформацією співробітників британської розвідки, ІДІЛ може планувати нові теракти на курортах Азії і Африки. Найбільш уразливими є Індія, Мальдіви і курорти в Кенії і Танзанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram