ГоловнаСвіт

Протестувальники в столиці Албанії підпалили будівлю парламенту

Не менш як 12 співробітників поліції отримали поранення.

Фото: EPA/UPG

У столиці Албанії Тирані в суботу, 11 травня, відбулися зіткнення між учасниками антиурядових протестів і правоохоронцями. Про це повідомляє "Немецкая волна".

"Кілька тисяч протестувальників зібралися перед будівлею парламенту в Тирані з вимогою відставки голови Ради міністрів Еді Рами. Вони стали кидати в поліцейських пляшки із запальною сумішшю і петарди, правоохоронці у відповідь застосували сльозогінний газ і водомети", - йдеться в повідомленні.

За словами представників екстрених служб, не менш як 12 співробітників поліції отримали поранення.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Протести в Албанії почалися в лютому. Опозиція вимагає проведення нових виборів і відставки голови Ради міністрів Еді Рами, що займає свою посаду з 2013 року. Правлячу Албанську соціалістичну партію і її голову звинувачують у махінаціях на виборах і корупції. В кінці лютого понад 60 депутатів від Демократичної партії Албанії та її союзників здали свої мандати на знак протесту.

Лідер демократів Люльзім Баша особливо наголосив на необхідності "звільнити Албанію від злочинів" і зробити її схожою на інші країни Європи. Він заявив, що протестні акції будуть тривати, а їх масштаб - рости, поки албанська влада тримає країну "далеко від Європи".

Республіка Албанія з населенням в 2,9 млн чоловік входить в число найбідніших держав Європи. У 2019 році влада сподівається почати переговори про вступ до Європейського Союзу.

Нагадаємо, раніше Єврокомісар Хан виступив за якнайшвидший прийом балканських країн у ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram