ГоловнаСвіт

The Sunday Telegraph: ІДІЛ може планувати нові теракти на курортах Азії та Африки

Найбільш уразливими є Індія, Мальдіви та курорти в Кенії і Танзанії.

The Sunday Telegraph: ІДІЛ може планувати нові теракти на курортах Азії та Африки
Фото: EPA/UPG

Терористична організація ІДІЛ може планувати нові напади на туристичні об'єкти на кшталт вибухів у Шрі-Ланці, де загинули понад 250 осіб.

Про це в неділю, 28 квітня, написала британська газета The Sunday Telegraph з посиланням на співробітників розвідки.

Найбільш уразливими цілями для терактів тепер є Індія, Мальдіви та східноафриканські курорти в Кенії і Танзанії, зазначає "Німецька хвиля".

За словами одного зі співрозмовників The Sunday Telegraph, управління де-факто державою в Сирії та Іраку забирало у бойовиків багато часу, якого тепер досить, щоб вести пропаганду своїх ідей. "І вони роблять це, здійснюючи атаки", - наводить газета слова джерела в розвідслужбі.

Нагадаємо, вибухи в трьох п'ятизіркових готелях у столиці Шрі-Ланки Коломбо, а також у трьох католицьких храмах країни прогриміли майже одночасно 21 квітня. Пізніше з'явилася інформація про сьомий і восьмий вибух - один з них був улаштований смертником, коли поліція прийшла до нього з обшуком, а ще один - у зоопарку в передмісті Коломбо. Крім того, було знешкоджено вибуховий пристрій поблизу найбільшого шрі-ланкійського аеропорту Бандаранаїке.

Жертвами терактів, скоєних на Великдень, стали понад 250 осіб, близько 500 дістали поранення. Серед загиблих - понад 30 іноземців.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram