ГоловнаСвіт

Єрусалим повинен бути столицею двох держав, - Федеріка Могеріні

Нетаньяху 11 грудня відвідає Брюссель, де зустрінеться з міністрами закордонних справ країн ЄС.

Єрусалим повинен бути столицею двох держав, - Федеріка Могеріні
Федерика Могерини
Фото: EPA/UPG

У Євросоюзі серйозно стурбовані рішенням США визнати Єрусалим столицею Ізраїлю.

Про це заявила голова європейської дипломатії Федеріка Могеріні, повідомляє "Укрінформ"

"Європейський Союз висловлює серйозну стурбованість висловлюваннями президента Сполучених Штатів Трампа щодо Єрусалиму і наслідків, яке вони можуть мати для перспективи встановлення миру", - заявила Федеріка Могеріні.

За її словами, позиція ЄС щодо процесу мирного врегулювання на Близькому Сході залишається незмінною: сторони повинні домовитися про статус Єрусалима як столиці обох держав.

Відзначають, що в понеділок, 11 грудня, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху відвідає Брюссель, де зустрінеться з міністрами закордонних справ країн ЄС.

Нагадаємо, напередодні президент США Дональд Трамп офіційно заявив про визнання Єрусалиму столицею Держави Ізраїль і намір перенести американське посольство з Тель-Авіва до цього міста.

У відповідь вісім країн скликали Радбез ООН для обговорення ситуації, що склалася після рішення президента США Дональда Трампа. Крім того, лідер ХАМАС закликав палестинців до нової інтифади, а Туреччина заявила, що не визнає рішення США з приводу Єрусалима. Також послу США в Іраку вручили ноту через рішення Трампа про ЄрусалимНа Західному березі Йордану почалися сутички між палестинцями та ізраїльськими військовими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram