ГоловнаСвіт

Збиток від корупції в Росії за три роки склав $2,5 млрд

За останні 3,5 року в РФ за вчинення корупційних злочинів засуджено понад 45 тис. осіб.

Збиток від корупції в Росії за три роки склав $2,5 млрд
Юрий Чайка
Фото: ngzt.ru

Розмір збитку від корупції в Росії за 2015, 2016 роки і три квартали 2017 року склав понад 148 млрд рублів ($2,49 млрд).

Про це в інтерв'ю "Коммерсанту" розказав генпрокурор РФ Юрій Чайка.

"Як випливає з результатів розслідування кримінальних справ, розмір заподіяної злочинами корупційної спрямованості матеріальної шкоди за останні два роки і три квартали поточного склав більш ніж 148 млрд руб", - повідомив Чайка.

За його словами, із цієї суми добровільно погашено понад 11 млрд рублів. Крім того, вилучено та арештовано майна на суму 78 млрд рублів. Він зазначив, що в цю суму не входять майно і кошти, вилучені в полковника Дмитра Захарченка.

Чайка також розповів, що з 2013 року прокуратура виявила понад 14,6 тис. порушень закону й ініціювала "більш ніж 900 процедур контролю за витратами". "Прокурорами заявлено десятки позовів про спрямування в дохід держави майна, придбаного на непідтверджені доходи, на суму понад 12 млрд руб., включаючи позов до Захарченка", розповів голова Генпрокуратури РФ.

Він додав, що за останні 3,5 року за вчинення корупційних злочинів засуджено понад 45 тис. осіб, у тому числі 4,5 тис. співробітників правоохоронних органів і більш ніж 400 депутатів.

Як повідомляли на початку листопада, найбагатшого депутата Держдуми запідозрили в корупції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram