ГоловнаСвіт

У Токіо чоловік із самурайським мечем влаштував різанину в храмі

За версією поліції, підозрюваний убив свою сестру.

У Токіо чоловік із самурайським мечем влаштував різанину в храмі
Фото: ru.wikipedia.org

У відомому синтоїстському храмі в японській столиці Токіо вбито трьох людей.

Про це повідомляє ВВС із посиланням на місцеві ЗМІ.

За версією поліції, підозрюваний убив свою сестру - головну жрицю храму, коли вона виходила з машини, повідомляє агентство Kyodo.

Потім він убив іншу жінку, яка допомагала йому, а далі наклав на себе руки. На місці події знайшли закривавлений самурайський меч.

Також під час нападу отримав поранення водій головної жриці.

За даними місцевих ЗМІ, напад міг статися через тривалу боротьбу за спадщину між жрицею і її братом. Останній і сам був головним священнослужителем храму, перейнявши цей пост від батька в 1990-х роках. Але в 2001 році батько його звільнив і знову став головним жерцем, зробивши доньку Нагако Томіока другою за рангом у храмі. Брат, Сігенага Томіока, після цього неодноразово надсилав їй листи з погрозами. У 2006 році його заарештували. У 2010 році батько відійшов від справ, і Томіока стала головною жрицею.

Синтоїзм - це традиційна релігія Японії. Храм Томіока Хатиман-гу було засновано в 1627 році, він відомий своїм літнім фестивалем.

Сайт храму повідомляє, що він був одним із засновників традиції проводити турніри сумо на своїй території. Цей звичай і досі поширений у багатьох синтоїстських храмах - щоб привабити відвідувачів і пожертвування.

Нагадаємо, раніше в грудні під час вибуху на хімзаводі в Японії загинула одна людина, ще 11 постраждали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram