ГоловнаСвіт

У Тунісі протестували через визнання США Єрусалиму столицею Ізраїлю

На п'ятницю заплановано нові демонстрації.

У Тунісі протестували через визнання США Єрусалиму столицею Ізраїлю
Архив
Фото: newsfiber.com

У різних містах Тунісу в четвер, 7 грудня, відбулися масові протести проти рішення Дональда Трампа перенести посольство США з Тель-Авіва в Єрусалим, таким чином офіційно визнавши останнє столицею Ізраїлю.

Про це повідомляє агентство Рейтер

Відзначають, що всі протести загалом пройшли мирно. У столиці країни в центрі міста зібралися декілька сотень людей, які тримали прапори Палестини і плакати. "Вони спалили прапор США і вчинили наругу над зображеннями прапора Ізраїлю", - відзначає Рейтер.

Робітничі союзи й інші групи закликали до проведення ще більших протестів у різних містах Тунісу після молитви в п'ятницю.

Президент Тунісу Беджі Каїд Есебсі надіслав листа президентові Палестини Махмуду Аббасу, в якому засудив рішення США, зазначивши, що воно порушує права палестинців.

Нагадаємо, 6 грудня президент США Дональд Трамп офіційно заявив про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю і намір перенести американське посольство з Тель-Авіва до цього міста. Сьогодні відбудеться засідання Радбезу ООН для обговорення ситуації, яка склалася через рішення Трампа. Як заявила раніше голова європейської дипломатії Федеріка Могеріні, в ЄС вважають, що Єрусалим повинен бути столицею двох держав

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram