>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Хаві програв свій перший Ель Класіко як керманич "Барселони" (оновлено)

Команди подарували глядачам яскраву виставу.

Хаві програв свій перший Ель Класіко як керманич "Барселони" (оновлено)
"Реал"
Фото: EPA/UPG

У столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді в рамках півфіналу Суперкубка Іспанії пройшло 248-ме Ель Класіко в історії – протистояння "Реала" та "Барселони".

Матч у додатковий час завершився перемогою "Реала" – 3:2.

Увесь поєдинок каталонці наздоганяли, втім так і не наздогнали мадридців.

Рахунок на Міжнародному стадіоні імені Короля Фахда було відкрито на 25-й хвилині. Помилкою Серхіо Бускетса в центральному радіусі поля скористався Карім Бензема, який відправив на рандеву з голкіпером "Барси" Марком-Андре тер Штегеном Вінісіуса Жуніора, і молода зірка "бланкос" свій шанс не проґавив – 1:0.

Зазначимо, що загалом підлеглі Карло Анчелотті до забитого гола домінували на полі. Але після пропущеного м'яча каталонці перехопили ініціативу, створили кілька небезпечних моментів. Причому зробили це незвично для себе – здебільшого це відбувалося після навісів з флангу на стовпа атаки Люка де Йонга.

Після одного з таких кросів від Усмана Дембеле і помилки Едера Мілітао стався курйозний гол у відповідь, автором якого став де Йонг - 1:1.

Старт другої половини зустрічі був за підлеглими Хаві, але до середини тайму "вершковим" вдалося заспокоїти гру і перевести її у звичне для них русло. І на 72-й хвилині їхній головний голеадор Бензема вдруге в матчі вивів "Реал" уперед – 2:1.

Після цього гойдалки поєдинку знову хитнулися в бік каталонців, яким на 84-й хвилині вдалося відновити статус-кво - відзначився Ансу Фаті, що вийшов на заміну - 2:2.

Результат протистояння вирішив гол у екстратаймі Федеріко Вальверде. Футболісти "Реала" вп'ятьох вийшли на ворота проти трьох гравців "Барси" і чітко розіграли чисельну перевагу - 3:2.

Для "Реала" ця перемога стала ювілейною, 100-ю над "Барселоною" за 96 поразок і 52 нічиїх, різниця м'ячів - 415-404.

Додамо, що захисник "Барселони" Дані Алвес став найстаршим футболістом, який будь-коли брав участь в Ель Класіко. У момент матчу йому було 38 років і 251 день. Колишній рекорд належав його одноклубникові голкіперу Хосе Пінто, який у 2014 році зіграв у віці 38 років і 159 днів.

Сьогодні в матчі "Атлетіко" – "Атлетік" визначиться суперник "Реала" по фіналу.

Оновлення. Огляд матчу "Реал" - "Барселона".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram