>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Олімпійській чемпіонці замінять золоту медаль після того, як її нагороду спробував на зуб мер японського міста

У країні чинні суворі правила карантину.

Фото: english.kyodonews.net

Подавальниці жіночої збірної Японії із софтболу Міу Гото, що стала чемпіонкою Олімпіади-2020, замінять оригінальну медаль Ігор, інформує Kyodo News.

Причиною заміни став неоднозначний вчинок мера її рідного міста Нагоя Такасі Кавамури, який під час урочистої церемонії на честь досягнень 20-річної Міу на Іграх у Токіо-2020 на сцені зняв маску, надів на себе золоту медаль і вкусив її.

"За підтримки Міжнародного олімпійського комітету і відповідно до власних намірів пані Гото її медаль тепер повинна бути замінена на нову", - заявили організатори Токіо-2020, додавши, що МОК візьме на себе витрати з обміну.

Відзначимо, що мер спровокував хвилю критики в соціальних мережах за ігнорування етикету, пов'язаного з коронавірусом, і був звинувачений у неповазі до досягнень спортсменки.

Крім того, 72-річний мер також дозволив собі сексистські висловлювання на адресу дівчини. Наприклад, він запитав, чи дозволені їй романтичні відносини.

У підсумку на мера Нагої надійшло понад сім тисяч скарг із звинуваченнями не тільки в порушенні коронавірусних правил, а й у домаганнях.

Кавамура вже попросив вибачення за те, що сталося. Він також висловив готовність відшкодувати витрати за нову золоту медаль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram