>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Челсі" ледь не побив свій клубний трансферний рекорд

"Пенсіонери" підтвердили придбання Кая Хаверца.

"Челсі" ледь не побив свій клубний трансферний рекорд
Кай Хаверц
Фото: ФК "Челсі"

"Челсі" продовжує штампувати літні трансфери. Клуб зі "Стемфорд Брідж" завершив придбання півзахисника атаки леверкузенського "Баєра" і збірної Німеччини Кая Хаверца. Про це повідомляють на офіційному сайті "Челсі".

Після кількох тижнів наполегливих переговорів клуби все-таки досягли компромісу - 21-річний німець уклав з "пенсіонерами" контракт до 2025 року.

Додамо, що Хаверц став сьомим придбанням "Челсі" за це трансферне вікно після Тімо Вернера, Хакіма Зієша, Бена Чілуелла, Тіаго Сілви, Маланга Сарра і Хав'єра Мбуямби, хоча Сарр повинен піти в оренду, а Мбуямба буде в молодіжній команді.

Усупереч очікуванням, купівлею Хаверца "Челсі" не побив свій трансферний рекорд. Кай став тільки другим найдорожчим придбанням клубу - 71 млн фунтів, що на 600 тис. фунтів менше, ніж трансфер дворічної давності Кепи Аррісабалаги з "Атлетіка".

Хаверц є вихованцем академії "Баєра" і зіграв за "фармацевтів" 118 матчів, забивши 36 голів і віддавши 25 результативних передач.

"Кай - один з кращих гравців свого віку у світовому футболі, тому ми дуже раді, що його майбутнє пов'язане з "Челсі", - повідомила директор "Челсі" Марина Грановська.

Німець же заявив, що він щасливий опинитися в "Челсі".

"Я дуже радий і гордий бути тут. Для мене це здійснення мрії - прийти і грати за такий великий клуб, як "Челсі". Тому мені не терпиться познайомитися з усіма гравцями і тренерами. Так, я дуже радий бути тут!" - заявив сам Хаверц.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram