>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Команди Ф-1 шоковані рішенням ФІА щодо "Феррарі" і готові подати на Федерацію і команду до суду

Стали відомі подробиці минулого сезону.

Команди Ф-1 шоковані рішенням ФІА щодо "Феррарі" і готові подати на Федерацію і команду до суду
"Феррари"
Фото: EPA/UPG

Сім команд Формули-1 ("Мерседес", "Ред Булл", "Макларен", "Рено", "Альфа Таурі", "Рейсінг Поінт" і "Вільямс") випустили спільну критичну заяву, в якій зазначили, що шоковані рішенням Міжнародної федерації автоспорту (ФІА) щодо двигунів "Ферарі", повідомляє Sky Sports.

Нагадаємо, у минулому сезоні в конкурентів "Скудерії" виникли підозри про порушення італійською командою технічного регламенту з двигунів.

Несподівано в середині року двигун "Феррарі" почав видавати велику потужність, що давало болідам команди перевагу на прямих щонайменше пів секунди.

З приводу питань, що виникли, деякі команди подали протест, змусивши Федерацію провести розслідування на предмет порушення "Скудерією" правил легальності силових установок.

Були підозри, що "Феррарі" шахраює з подачею палива, маніпулюючи показами спеціальних датчиків, покликаних стежити за цим параметром.

При цьому багато хто відзначив, що після початку розглядів перевага "Феррарі" в швидкості раптово зникла. Уже з Гран-прі США переваги на прямих у болідів італійської стайні не було, хоча "Скудерія" заперечувала, що це пов'язано з перевірками.

У підсумку минулого тижня ФІА випустила заяву, в якій зазначила, що після тривалих технічних досліджень силового агрегату "Феррарі", який у минулому сезоні викликав чимало спекуляцій, досягнуто з "Феррарі" якоїсь приватної угоди щодо двигунів, але розкривати її суть не будуть.

Цим у ФІА побічно підтвердили, що знаменита італійська гоночна команда дійсно порушувала регламент, однак ніякого покарання за це не буде.

Тепер сім команд Ф-1 вимагають розкрити суть домовленості і розповісти, як "Феррарі" маніпулювала з двигуном. В іншому випадку команди готові звернутися до суду.

У гіршому випадку "Феррарі" може загрожувати дискваліфікація результатів минулого сезону, що змінить таблиці пілотського і командного заліків, що, своєю чергою, вплине на перерозподіл призових за минулий сезон.

Відзначимо, що не підписали відкритий лист з приводу прихованих від усіх підсумків розслідування щодо силової установки Ferrari 2019 року три команди: власне Ferrari, а також  Haas F1 і Alfa Romeo, які використовують силові установки "Феррарі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram